quub  kunst NED - ENG - DU   
  beeldhouwkunst  
     
  home         werk        quub        artist statement       contact        workshops  

 

 

agenda

 

Voor deze cursus staan geen vaste data, hij wordt in overleg met u ingepland. Wanneer u vragen heeft of een cursus wilt afspreken, vult u dan svp het contactformulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

 

 

verblijf

 

Atelier en B&B onder één dak, net buiten Den Burg, centraal op het eiland: dorp, strand, duinen, bos en De Waalenburg zijn op fietsafstand.

Bij helder weer kunt u vanuit uw kamer 's avonds in de verte de Texelse vuurtoren zien: twee slagen per keer in de donkere sterrennacht.

 

De maaltijden worden voor ons verzorgd door een bedrijf wat graag met duurzame en lokale producten werkt.

Eventuele dieetwensen kunt u bij uw boeking doorgeven, zodat we tijdig met de kok kunnen overleggen.

 

 

prijzen:

 

5 daagse cursus :

voor één persoon: ,-

 

voor twee personen:

(op 2-pers kamer): ,- pp

 

7 daagse cursus:

voor één persoon; ,-

 

voor twee personen:

(op 2-pers kamer): ,- pp

 

Neem gerust contact op voor de prijzen van aangepaste arrangementen.

 

 incl verblijf, normaal materiaalgebruik, maaltijden, excl. toeristenbelasting.

 

 

 

 

 

 

keramiek voor kunstenaars  -  intensieve  5daagse cursus

Quub heeft een keramiekcursus ontwikkeld voor kunstenaars die aan de slag willen met keramiek en behoefte hebben technische know how. Gedurende deze intensieve, inspirerende week komen veel verschillende keramische technieken aan bod.

Aan het eind van de  cursus krijgt u een reader waarin de technieken die in de cursus worden behandeld, ook beschreven worden. Deze reader kunt u als naslagwerk gebruiken om zelfstandig verder te werken. 

Gedurende vijf dagen werkt u met verschillende soorten klei en met diverse technieken terwijl u tegelijkertijd kennis opdoet over de theoretische achtergronden van het werken met klei.  Aan bod komt onder andere: handvormtechnieken, plateel, glazuren, decoratietechnieken en stoken met een elektrische oven.

Tijdens de cursus verblijft u intern in onze luxe gastenverblijf, de cursus is inclusief alle maaltijden. Koffie en thee  staat altijd voor u klaar. Wanneer u met 2 personen komt, kunt u er ook voor kiezen om de avondmaaltijden zelf te regelen. Daarvoor biedt Texel veel leuke mogelijkheden.

De cursus is geschikt voor maximaal 2 deelnemers tegelijkertijd. Er is dus volop tijd voor individuele aandacht.

Desgewenst kan (tegen een meerprijs) de cursus ook over 7 dagen worden gespreid, zodat er wat meer tijd voor u overblijft om te genieten van ons mooie eiland Texel.

 

Contact:

quubkunst@gmail.com

06 11 617 627

 

 

 

 

 

cursus - programma

 

 

maandag

 

U bent vanaf 13:00 u van harte welkom. Na een kopje koffie of thee gaan we naar het atelier om met de cursus te beginnen.

We werken deze dag door tot 17:30.

's Avonds eten we gezamenlijk een warme maaltijd.

 

dinsdag, woensdag en donderdag

 

Om 9:00 staat het ontbijt voor u klaar.

Daarna gaan we naar het atelier.

U krijgt gedurende de dag naast heel veel informatie en praktijk, ook een heerlijke verzorgde lunch. De cursusdag stopt om 16:30u.

's Avonds is er weer een smakelijke warme maaltijd.

 

vrijdag

 

we ontbijten weer om 9:00, en gaan ook deze ochtend nog aan de slag in het atelier. Na de lunch ronden we de cursus af. U kunt rond 16:00 uitchecken. 

 

 

twee persoonsarrangement

Een leuke mogelijkheid voor twee mensen die graag samen komen, waarbij één persoon de cursus volgt. De ander heeft overdag de tijd om er op uit te gaan en te genieten van Texel, ons eiland wat zoveel te bieden heeft: strand, natuurschoon, leuke dorpjes, de slufter, interessante musea, een variatie van landschappen, heel veel verschillende soorten vogels.