bed and breakfast

texel

   

  Quub Kunst              B&B tarieven en reserveren 

B&B, KUNST, NATUUR

TEXEL

B&B Buitenheim

Stolpboerderij Buitenheim
In 1906 werd Buitenheim gebouwd aan de voormalige zeedijk die van Den Burg naar de Koog kronkelde, de buitendijkse kwelders werden daar al in 1654 ingepolderd.

Aan deze oude dijk werd in 1876 een boerenschuur gebouwd. Rond 1904 werd die vervangen door Buitenheim, met de huidige stolpschuur. Bij de B&B staat een van de vier prachtige oude palen, afkomstig uit een Amsterdams pakhuis. Samen vormen zij 'het vierkant', de oersterke constructie waar het dak van de schuur op rust.  Alleen de nok van het oorspronkelijke dan werd met riet gedekt, de rest werd bedekt met pannen. Zo deed met dat vroeger op Texel. Het dak is in 2022 gerenoveerd, maar als je goed kijkt, zie je ook nu nog steeds een knik in het dak, een overblijfsel van de overgang naar het riet.

In de boerderij hield men op het hoogtepunt 2 melkkoeien en 260 schapen. Voor de schapen werd een grondwaterpomp aangelegd, de restanten daarvan staan nog in de gang van de stolp. Voor de koeien en voor de familie werd een drinkwaterkelder gebouwd, waarin het regenwater van het dak werd opgevangen.

De huidige bewoners proberen Buitenheim ook zo duurzaam mogelijk te maken. Er zijn zonnepanelen, een grote zonneboiler verwarmt het douchewater en binnenkort helpt een warmtepomp mee met de verwarming van het gebouw.

Aan de overkant van de oude zeedijk ligt, op 5 min. fietsen van Buitenheim,  Waalenburg, een prachtig natuurreservaat voor weidevogels, waar grutto's, lepelaars én zeldzame planten zoals de harlekijn, een wilde orchidee te bewonderen zijn. Vergeet dus niet uw verrekijker mee te nemen!

Donkere nachten

Vanuit uw kamer heeft u een prachtig landelijk uitzicht.  Met een beetje geluk galoppeert  in de schemering een kudde painthorses voorbij. 
Ook 's nachts is het prachtig! Bij helder zicht kunt u in de verte de Texelse vuurtoren zien knipperen. Aan de nachtelijke hemel is geregeld  de Melkweg te bewonderen: Texel is een van de donkerste plekken van Nederland. 

Onze B&B vindt u in onze ruim 100 jaar oude stolpboerderij Buitenheim, net buiten Den Burg. De B&B bestaat slechts uit één comfortabele kamer met een prachtig uitzicht. De kamer is voorzien van privé sanitair, uw verblijf is dus altijd exclusief en privé. Uw ontbijtmand met lokale, biologische en Fair Trade producten wordt voor u klaar gezet, zodat u vrij bent om te ontbijten wanneer u daar aan toe bent.


Texel

Texel heeft de meeste zonuren van Nederland. Ook als de zo niet schijnt is er op Texel veel te beleven. Naast strand, zee bos en duinen kun je hier uitwaaien, luilakken, heerlijk voor je laten koken, genieten van pittoreske dorpjes, musea, kunst en superleuke winkeltjes, een wolbad nemen.  Kortom,Texel is fantastisch en wij vertellen u er graag over.

 

Tarieven

Onze tarieven zijn inclusief ontbijt en inclusief toeristenbelasting.

klik hier voor meer informatie

 

 

foto's


.

Buitenheim is gebouwd in 1906.

B&B Buitenheim, de tuin.

duingebied bij De Geul, Texel.

Lepelaar in de Waalenburg, Texel


B&B Buitenheim
Een heerlijke kamer, een prachtig plekje.
De B&B kamer is geschikt voor 2 personen. 

U heeft de mogelijkheid om zelf koffie e
n thee te zetten.

De twee boxspring bedden staan standaard aan elkaar, maar kunnen op verzoek ook uit elkaar worden opgesteld.
Voor zeer lichte slapers is er in overleg de mogelijkheid om gescheiden van elkaar te slapen.
De kamer is voorzien van vloerverwarming met eigen thermostaat. 

In de ruime tuin vindt u zitjes tussen het groen, op het erf is parkeerruimte voor uw auto en en een fietsenrek. In de B&B ligt een map met informatie. Wij vertellen u natuurlijk ook graag persoonlijk over de mooie plekjes en de bijzondere natuur van Texel.

 

Atelier Quub Kunst
Aan de andere zijde van '' het vierkant' vindt u het atelier van beeldend kunstenaar Quub. Op verzoek bent u van harte welkom om daar een kijkje te komen nemen.

klik hier voor meer informatie.

 

Alle voorzieningen

Klik hier voor alle voorzieningen en de tarieven.

Centraal gelegen
B&B Buitenheim heeft een centrale ligging op het eiland: het strand en de duinen, het bos, maar ook de gezellige winkeltjes in Den Burg en De Koog zijn dichtbij en op de fiets makkelijk bereikbaar.

 

Fietsen

Op Texel kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Omdat Buitenheim zo mooi midden op Texel ligt, zijn alle mooie plekjes goed bereikbaar, met de vuurtoren als verste punt op slechts 14 km bij ons vandaan. 

U kunt uw (elektrische) huurfietsen al bij de B&B laten klaarzetten.